Café

Op 19 december 2016 opende 't Peenhof opnieuw zijn deuren. Voor wie de zaak al kende, is het een beetje terug thuiskomen. Maar ook voor wie 't Peenhof niet kent, willen we een huiselijke sfeer scheppen waar het fijn vertoeven is met een smaakvol biertje, een heerlijke meesterkoffie van 't huis, een lekkere boerenboterham, houtvuur gebakken, met schelle van de zeuge, paté of gerookte hesp of camembert of kaas van Watou, uiteraard met een bruin of blond biertje, zoals onze St Bernardus van 't vat. Bij ons laat je je ook snel verleiden door... een pot verse soep van het huis, of een overheerlijke huisbereider picon.

In de winter geniet je van de gezellige warmte van een houtkachel, een warme appeltaart en bij warme dagen is het zalig verpozen op het zonneterras met een streekbiertje, ijsje of appeltaart bij de koffie, de uitstraling van een schoon dorp, Westouter.

Wie graag wandelt, verkent het wandelnetwerk met zijn confortabele knooppunten. Het Peenhof ligt aan het begin van 3 wandelroutes. Tweebergenpad, Broekelzenpad en het Stiltepad met drie routes tussen de 7 en 13 km.

 

Specialiteit van het huis

Boerenboterham, appeltaart, Bernardus tripel van het vat, onze huispicon, meesterkoffie en het specialere: de picoffie, een koffie bereid met picon, uniek in de streek en ontsproten in 't Peenhof Westouter.

 

 

Nieuw in ons assortiment

Glimlach, want wij serveren WUK Blond. Een Westvlaams Uniek Karakter in een 33cl-flesje.

Het is een goudblond bier, die met zijn 8% vol.alc. een krachtige volle smaak heeft, waar je lang van kan genieten. De verhoudingen van de basismouten gerst en tarwe, en de bitter- en aromahop, zorgen voor een evenwichtig bier. WUK: een verfrissende blonde met een volle body en subtiele hopbittere afdronk. Santé.

 

 

Openingsuren

Open op maandag vanaf 13 uur tot 21u.

op dinsdag en vrijdag vanaf 11 uur tot 21u.

op zaterdag en zondag vanaf 10 uur tot 21u.


 

VERLOF

___

Na de Belcanto-classic nemen we steeds vier dagen verlof, dus vanaf de dinsdag tot en met de vrijdag

Jaarlijks verlof van 08 tot en met 24 november

Jaarlijks verlof van 10 tot en met 28 januari 2020

 

NIEUW, een origineel cadeau

Wat moet je nu weeral kopen, of ze hebben alles, of ze hebben een moeilijke smaak, of je zit zelf zonder inspiratie: Bij ons in 't Peenhof heb je nu ook de mogelijkheid om een CADEAUBON te kopen. Zo schenk je je beste maat, je vriendin, je ouders of wie je ook graag mag zien, een lekkere boerenboterham, of een paar smaakrijke streekbieren, een picon... Vraag er naar aan den toog.

Nieuw: Picon om mee te nemen, reeds bereid: fles 1 liter aan 15 euro. Of als cadeau in sierfles: 18 euro

Evenementen: een kroeg, maar ook iets meer

laat het ons weten als je op de hoogte wil worden gebracht van onze evenementen

Zijn reeds de revue gepasseerd:

Monoloog 'Trainer Trainer' (Mattijs Degrande)

Monoloog 'Ontmanteld' (Marie Assez)

Monoloog 'Voor u geknipt' (Bart Claeys)

Optreden Coverband De Pilsjaars

theater Echtelijke Illusies

Monoloog 'Tourette' (Martin van Maris)

 

KNAPPE KUNST

Marie-Jeanne schildert uit het niets, behalve zichzelf, spelend met kleuren. De oneindigheid van kleuren ervaren... laten ontstaan... laten geboren worden... Een deel van haar werken zijn bij ons te bekijken in het café.

NIEUWE VOORSTELLINGEN

MEERMENS brengt nieuwe cd uit, kleinkunst over de dingen des levens. Hij stelt zijn plaat voor bij ons, op 11 DECEMBER, om 20U. Deur gaat open om 19u. Uw bijdrage: 6 euro.

Met zijn liedjes probeert hij te troosten, gelukkig te maken, gedachten te verzetten, maar vooral een antwoord te bieden op de vragen van elke dag.

Bram luistert hij naar 'Meermens’, een naam die enerzijds zijn passie voor de zee als muze illustreert, en anderzijds duidt dat hij jullie met zijn nummers wil uitnodigen om opnieuw 'meer mens' te worden.

Op zijn cd zijn ook Augustijn Vermandere en Frank Vander Linden te horen.

 

TALENT GEZOCHT

't Peenhof is steeds op zoek naar mensen die hun kunstwerken willen tentoonstellen. Dit kan bij ons op kleinschalige basis, maar in een apart kader.

We willen voor onze klanten iets meer zijn dan alleen een kroeg. De plek is te schoon om er alleen maar drank en boerenboterhammen te serveren. Af en toe willen we u ook tracteren op een beetje kunst, een streepke muziek, een stukske theater en zoveel meer.

Wie interesse heeft om in 't Peenhof zijn ding te doen, mag ons steeds contacteren via bovenstaande gegevens.

 

 

 

 

't Peenhof is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke incidenten met werken die tentoon worden gesteld, zoals breuk, ontvreemding, enz...